about

rosetta. is het platform voor vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. In 2020 richtten artiest-producers Eva van Manen en Josephine Zwaan rosetta. op.

Wij verzorgden in 2020 en 2021 verschillende table talks en masterclasses, en hostten een serie interviews op Instagram Live. 

 

In de zomer van 2021 organiseerden wij rosetta.summerschool, een intensief ontwikkeltraject voor tien geselecteerde beginnende producers (v/x). Gastdocenten waren o.a. mixing engineer Neenah en producer-componist Tessa Rose Jackson (Someone). Ook brachten de deelnemers een bezoek aan Wisseloord Studios onder leiding van engineer Fieke van den Hurk.

In januari 2022 starten we met een serie basics courses voor alle leeftijden om te leren produceren. Daarnaast richten wij ons opnieuw op het verzorgen van panels, talks en masterclasses. Voor partijen in de muziekindustrie zullen wij ons breder inzetten op het gebied van onderzoek en consultancy. 

Wil je aan rosetta. bijdragen of met ons in contact komen? Join us!

 
IMG_0462.jpg
visie

 

Wij werken vanuit een inclusieve visie op produceren. Dat betekent dat we ruimte maken voor verschillende perspectieven en manieren van werken. Zo kan alles naast elkaar bestaan: van de Afrikaanse oorsprong van bepaalde ritmes tot de elektronische basis van synthesis. Ook maken we de sociale kant van produceren bespreekbaar. Hoe verhoud je je tot anderen in de studio, hoe geef je ruimte en hoe neem je ruimte in?

Onze courses worden uitsluitend gegeven voor en door vrouwen en gender non-conforming personen. Dit is voor ons belangrijk om enerzijds een veilige omgeving te creëren, en anderzijds de zichtbaarheid van, en werkgelegenheid voor, vrouwelijke producers te vergroten. De inclusieve visie van waaruit we werken is echter universeel. In de toekomst willen we dan ook voor iedereen toegankelijk zijn.  

We bouwen met rosetta. aan een community van vrouwelijke en gender non-conforming producers die met elkaar in verbinding staan en elkaar kunnen versterken. Sociale interactie en persoonlijke aandacht staan in onze courses en events centraal. Zo ontstaat een netwerk van producers in verschillende fases van hun ontwikkeling die van elkaar kunnen leren en elkaar verder kunnen helpen.

 
DSC_2200.jpg
core goals
1

Zichtbaarheid vergroten van vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland

2

Ondersteuning bieden in de ontwikkeling van beginnende vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers

3

Een inclusieve visie op produceren vormgeven, overbrengen en onderwijzen

4

Een community samenbrengen van vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers

 
DSC_2220.jpg