Basics II:
Introduction to mixing

Kosten

€200,-

Duur

5 x 2 uur

incl. btw

Start

februari 2022

Deelnemers

max. 10

Basics II:
Introduction to mixing

Deze course is bedoeld voor beginnende producers die hun eigen beats of producties naar een hoger niveau willen tillen. Je moet al kunnen werken met een DAW en eerder hebben geproduceerd. Is dat bij jou nog niet het geval? Dan raden we je aan eerst de course 'Introduction to music production' te doen.

Wanneer je je draai hebt gevonden in het maken van je eigen producties, kun je ze door mixing verfijnd en gebalanceerd laten klinken en zelf tot een professioneel eindresultaat komen.

In deze online course behandelen we de basisprincipes van het mixen: EQ, compressie, reverb & FX en full track mixing. Ook ga je zelf aan de slag aan de hand van huiswerkopdrachten. De laatste les is een luistersessie waarin je van de docent en van elkaar feedback krijgt op jouw mix.

docent:
axlblessed
Woman with Tablet

axlblessed is een producer en mixing engineer uit Curaçao. Zij produceert voornamelijk r&b en hip-hop, en is altijd op zoek naar een unieke bounce en vibe. Haar stijl is te herkennen aan de manier waarop zij vocal samples, drums en percussie gebruikt en manipuleert in haar producties. In oktober kwam het debuutalbum ‘told my heart to run’ van Kely-Shae uit, waarop axlblessed haar veelzijdigheid als producer laat horen. Ook mixte en masterde zij het album zelf. In de toekomst wil ze ook nummers uitbrengen als producer in samenwerking met andere artiesten, net als bijvoorbeeld Timbaland.

Inclusiviteit

Wij werken vanuit een inclusieve visie op produceren. Dat betekent dat wij ruimte maken voor verschillende perspectieven en werkwijzen. Lees hier meer over onze visie.
 

Al onze courses worden gegeven voor en door vrouwelijke en gender non-conforming producers.