Basics I:
Introduction to music production

Kosten

€125,-

Duur

5 x 2 uur

incl. btw

Start

januari 2022

Deelnemers

max. 10

Basics I:
Introduction to music production

Deze course is bedoeld voor beginners die hun eerste stappen willen zetten in muziekproductie. Je hoeft dus nog helemaal niets van muziekproductie te weten. Het is een goede manier om erachter te komen of het iets voor je is. Voor vocalisten en muzikanten is het bovendien handig om te leren hoe je je eigen demo's kunt opnemen.

Wat heb je nodig om je eigen beats te kunnen maken? Als eerste moet je kunnen werken met een DAW (Digital Audio Workstation). Deze course maakt je wegwijs in een veelgebruikte DAW zodat jij thuis zelf aan de slag kunt. Ook leer je uit welke onderdelen een beat bestaat, zodat jij zelf met deze elementen kunt gaan spelen en je eigen beats en producties kunt gaan maken.

In deze online course leer je de basisfuncties van een DAW, en aan de hand van huiswerkopdrachten ga je zelf aan de slag met samples en virtuele instrumenten. De laatste les is een luistersessie waarin je van de docent en van elkaar feedback krijgt op je zelfgemaakte beat.

docent:
Babs
Woman with Tablet

Babs is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze schopt graag tegen de hokjes van gender en seksualiteit. In haar teksten rapt ze over haar eigen gevoel en gedrag, voelt ze de samenleving aan de tand, en moedigt ze zichzelf en anderen aan om lef te tonen. Haar muziek is een combinatie van snelle, dominante trap en dance drums, melodische rap en onvoorspelbare, funky, ritmische akkoorden met een vrolijk pop smaakje.

Als docent wekt Babs liever de creativiteit en inspiratie in je op dan dat ze je vertelt hoe iets gedaan moet worden. Ze geeft handvatten en suggesties die je op je eigen manier kunt interpreteren en implementeren in je workflow. Ze helpt jou je eigen sound te vinden in plaats van een sound na te bootsen.

Inclusiviteit

Wij werken vanuit een inclusieve visie op produceren. Dat betekent dat wij ruimte maken voor verschillende perspectieven en werkwijzen. Lees hier meer over onze visie.
 

Al onze courses worden gegeven voor en door vrouwelijke en gender non-conforming producers.